Bagom Smidr

Smidr [ˈsmɪðr] er et gammelt nordisk ord, som i sin oprindelse betegner både kunstner og håndværker.

Bag Smidr står Kristian Thorkild Jensen og Maria Lundborg. Kristian har blandt andet arbejdet med reklame, digital kommunikation, markedsføring og formidling. Det er Kristian, der finder de kunsthåndværkere, og håndplukker de værker, du finder hos Smidr - nogle gange i samarbejde med Maria. Det er også Kristian, der står for design af smidr.dk og for at fotografere værkerne.

Maria er forfatter og arbejder med storytelling og formidling. Maria er ansvarlig for den kreative del af smidr.dk og skriver om kunsthåndværkerne.

Kunst, kunsthåndværk og design er en fælles lidenskab. Med
Smidr har vi forenet det, vi kan, hver især, om at formidle og udbyde udsøgt dansk kunsthåndværk. Det giver mening for os.

Originalitet og unika

Hos Smidr finder du originale værker, det kan være svært at få adgang til andre steder: vaser, krukker, kopper, skåle, fade og meget andet.

Hver kunsthåndværker anvender sine teknikker inden for sit felt med perfektion, omhu og kærlighed til materialerne og den skabende proces.

Tanker bag Smidr

Hos Smidr samler vi udsøgte danske kunsthåndværkere ét sted.
Vi giver dig adgang til den mangfoldighed af unikt kunsthåndværk, der hver dag skabes rundt om i Danmark.

I en moderne verden, hvor vi ofte kommunikerer med en skærmafstand, er det vores overbevisning, at vi har brug for det sanselige – det taktile, formerne, farverne og forestillingsevnen. Det finder vi i det nyskabende og dygtigt udførte danske kunsthåndværk.

Vores kunsthåndværkere kommer fra Kunstakademiet, Designskoler og enkelte er autodidakte. Deres værker vækker glæde, inspiration og nysgerrighed hos os. Derfor samler vi dem på Smidr og gør dem tilgængelige for dig.